Carina Olteanu (Karinaki) - Ionel, Ionelule!

adrianmihai1

Publicat in Adrian Mihai in Etno

77 Vizionari

Descriere

LA MULȚI ANI, IONELULE!

Dragi prieteni!

Azi am marea bucurie de a vă vorbi despre două triunghiuri de aur.

Primul dintre ele, definitoriu în ceea ce privește existența unei națiuni, este cel format din limbă, religie și cultură.

Al doilea, mai mititel, ce-i drept, însă la fel de important, este alcătuit din melodii nemuritoare, scrise în clipe de grație divină de către compozitori, așa-numitele evergreen-uri în limbajul modernist de azi.

Ce spuneți voi, așadar, de triunghiul „Țărăncuță, țărăncuță!”, „Sanie cu zurgălăi”, „Ionel, Ionelule!”, de aceste trei melodii menite a străbate veacurile? Generațiile s-au schimbat, bunicii noștri au fost fermecați de sonoritățile lor, părinții noștri la fel și acum, iată, e rândul nostru de a le simți muzicalitatea perfectă, izvorâtă, clar, din spiritualitatea poporului român.

Nu cred că greșesc, însă aceste trei melodii au, oarecum, statutul de imnuri naționale neoficiale, atât de mult s-au imprimat în însăși existența noastră, în modul nostru de a fi.

Mare satisfacție am văzând cum Anuța Stănciulescu cântă cu multă dăruire „Țărăncuță, țărăncuță!” iar Franțuzoaica din Turceni (Mihaela Dobroiu) interpretează încântător „Sanie cu zurgălăi”.

Bine-bine, veți spune, dar „Ionel, Ionelule!”?

Dragii mei, într-un moment de aleasă inspirație, pe orbita tinerilor soliști, interpreți ai melodiilor noastre nemuritoare, se înscrie și Karinaki (Carina). Așadar, interpretarea piesei îi aparține Canarului nostru drag…

Câteva cuvinte despre melodie: a fost compusă de către George Sbârcea (mult mai cunoscut sub pseudonimul de Claude Romano). Anul? Țineți-vă bine: 1937!!!

Așadar, o melodie excepțională, care merge direct la inimile noastre de români, într-o interpretare care pe mine, unul, m-a entuziasmat, pur și simplu. O surpriză de proporții pe care ne-o face (a câta oară?) Karinaki!

Prieteni, suntem în anul 2016. Așadar, în acest an, „Ionel, Ionelule!”, o melodie condamnată a fi veșnic tânără, împlinește 79… de primăveri.

La mulți ani, Ionelule!

Taguri: Karinaki, Ionel, Ionelule

Comenteaza

Fii primul care comenteaza acest videoclip.